В Ірпінській загальноосвітній школі №2 сьогодні гасили умовну пожежу та проводили навчальну евакуацію. Окрім шкільного колективу й місцевих пожежників, участь у тренуваннях узяли представники рятувальної служби німецького міста Борна.

Для імітації задимлення приміщення застосували спеціальний димовий пристрій, який не завдає шкоди здоров’ю людей. Директор школи Ірина Бєлова зателефонувала на лінію 101, і за цим викликом терміново, як на справжню пожежу, виїхали рятувальники з ірпінської 36-ї Державної пожежно-рятувальної частини. Були задіяні дві одиниці спецтехніки – автоцистерна й автодрабина.

Коли пожежники прибули до школи, директор повідомила їм, що учні й працівники евакуйовані з будівлі, однак на другому поверсі залишився один із учителів. Вогнеборці ліквідували умовну пожежу та «врятували потерпілого»: його евакуювали з приміщення через вікно за допомогою автодрабини, подарованої німецькими колегами торік.

Як повідомила радник Ірпінського міського голови з питань міжнародного співробітництва Оксана Сулима, пожежники з Німеччини спостерігали за сьогоднішніми тренуваннями на всіх етапах: частина гостей дивилася, як відбувається евакуація дітей і вчителів, а інші були свідками збору й виїзду ірпінських рятувальників із частини та супроводжували їх на місце «пожежі».Після навчань відбулося їхнє обговорення. Пожежники з Борни схвально відгукувалися про дії наших вогнеборців, а для вдосконалення користування німецькою автодрабиною запропонували провести окреме тренування.